• „O jei šiandien esi tau skirtuos Zarasuos…“

    2020 08 26

    Belėkdama pro veiksmo kupiną Zarasų miesto šventės savaitgalį, užsukau į Zarasų viešosios bibliotekos patalpose vykstančią fotografijų parodą ir stabtelėjau. Prieš mano akis atsivėrė Ežerų žemė. Su laukų platybėmis, vaikystės takeliais, žmonėmis ir medžiais…

    Skaityti daugiau...
  • Virtuali paroda

    2020 06 18

    MES IŠ EŽERŲ ŽEMĖS

    Fotografai: G. Antanavičius, R. Bikulčius, G. Kavaliauskaitė, V. Kukonenko, A. Navickas, A. Sinkevičius, St. Sinkevičius

  • Virtuali paroda

    2020 04 24

    O PAVASARIS EINA...

    PAVASARIS

    Atėjo lygiadienis, o su juo ir kalendorinis pavasaris. Išaušo laikas, kai tamsa sustojo ir diena pradėjo ilgėti. Palaipsniui įsigali šviesos metas. Pavasario saulėtekio šviesa prasiskverbia ant tamsių raistų samanų, rytmečių spinduliai parausvina miglas virš ežerų, išmargina dangaus debesynus. Saulei ir vėjui kylant pasimato krantų linijos, veriasi vaiski dangaus mėlynė, o dar nuo rudai pilkų kalvų kalvelių, tamsių miškų viršūnių, banguojančių tolių pasklinda vis naujai pargrįžtančių paukščių balsai. Visa erdvė pildosi nekantraus laukimo ir naujų permainų. Kasdien randasi, atgimsta iš po žiemos vis naujos ir naujos gyvybės apraiškos. Ilgėjančiais romantiškų saulėlydžių vakarais lig pat sutemų nuo medžių viršūnių aidi strazdų giesmės.

    Skaityti daugiau...
  • Virtuali paroda

    2020 04 24

    PENKI ŽVILGSNIAI - ŠEŠI ŽINGSNIAI

    Zarasų penkių fotografų 30-ies fotografijų paroda sutrumpintai užrašyta parodos pavadinime - PENKI ŽVILGSNIAI ŠEŠI ŽINGSNIAI - penkių autorių žvilgsniai pateikiamose kiekvieno šešiose fotografijose. Visose 30 fotografijų - nuostabus Zarasų kraštas, taip kaip jį mato kiekvienas iš jų.

    Skaityti daugiau...
  • Zarasų fotoklubas "Ežerų žemė"

    2020 04 23

    Zarasų kraštas turtingas įspūdingų gamtovaizdžių ir tų, kurie tai pastebi ir išsaugo savo fotografijose. Dėl to kilo idėja į vieną fotografų klubą sutelkti visus, neabejingus fotografijos menui – profesionalius fotografus ir mėgėjus. Taip po svetingais Zarasų viešosios bibliotekos skliautais susikūrė Zarasų fotografijos klubas „Ežerų žemė“, vienijantis besidominčius fotografija ir jos populiarinimu bendruomenėje.

    Skaityti daugiau...