Virtuali paroda

2020 04 24

PENKI ŽVILGSNIAI - ŠEŠI ŽINGSNIAI

Zarasų penkių fotografų 30-ies fotografijų paroda sutrumpintai užrašyta parodos pavadinime - PENKI ŽVILGSNIAI ŠEŠI ŽINGSNIAI - penkių autorių žvilgsniai pateikiamose kiekvieno šešiose fotografijose. Visose 30 fotografijų - nuostabus Zarasų kraštas, taip kaip jį mato kiekvienas iš jų.

Gintautas Antanavičius. Gimiau ir užaugau Zarasuose. Man fotografija — viena iš laisvalaikio praleidimo formų. Tai būdas išreikšti save, savo santykį su supančiu pasauliu. Labiausiai mėgstu fotografuoti gamtą, kurioje randu ramybę ir harmoniją. Gyvenu nuostabaus grožio krašte, todėl savo meilę gimtinei stengiuosi išreikšti per fotografijas. O kaip tai pavyksta, tegu sprendžia žiūrovai.

Rimantas Bikulčius. Fotografuoti pradėjau būdamas 10 - 11 metų. Baigęs mokyklą rimtai svarsčiau stoti į fotografiją. Nestojau. Sąžinės graužatį dėl to tebejaučiu iki šiol, nors fotografija, kaip hobis, mano gyvenime užima labai svarbią vietą. Viena iš mano fotografavimo krypčių yra gamtos fotografija, kuri turi dvigubą naudą: buvimas gamtoje gerai „perkrauna“ smegenis, o vaizdais galiu parodyti mūsų krašto grožį.

Vasilijus Kukonenko. Fotoaparatą 15-ojo gimtadienio proga padovanojo tėvai. Nuo to laiko ir bandau fotoaparatų užraktais „karpyti laiką“. Džiugu, kai sustabdytos nebylios gyvenimo akimirkos sukelia tiek spalvingų ir audringų prisiminimų. Norėdamas atitrūkti nuo kasdienybės fotografuoju peizažus. Mūsų krašte tiek daug gražių vietų, belieka tik sugebėti jas meniškai pateikti...

Algimantas Navickas. Gimiau ir gyvenu Zarasuose. Per visą gyvenimą mane lydėjo gausybė nuotraukų, kadangi tėtis buvo Zarasų fotografas. Matyt, genetinis faktorius nebuvo paskutinis. Fotografiją pamilau ir aš, nes tik ji leidžia kartais sugrįžti į praeitį, kurią negailestingai bėgantis laikas bando ištrinti. Žvilgsnis į kraštovaizdį iš viršaus leidžia pamatyti ir kitiems parodyti tai, kas paprastai nematoma stovint ant žemės. Tai — verta!

Stanislovas Sinkevičius. Fotografija, jau tapusi gyvenimo būdo dalimi, lydi  mane visą gyvenimą. Kaip profesionalus gamtininkas, didesnį dėmesį kreipiu į stebuklingą Gamtos pasaulį, nepaliaujamai stebinantį savo tobulais evoliucijos kūriniais, jų įvairovę, užburiančią spalvų, formų harmoniją, sudėtingų dermių ir kaitų fantaziją. Manau, kad tos magijos trauka mūsų krašto gyvajai gamtai išliks manyje ir ateityje.