Zarasų fotoklubas "Ežerų žemė"

2020 04 23

Zarasų kraštas turtingas įspūdingų gamtovaizdžių ir tų, kurie tai pastebi ir išsaugo savo fotografijose. Dėl to kilo idėja į vieną fotografų klubą sutelkti visus, neabejingus fotografijos menui – profesionalius fotografus ir mėgėjus. Taip po svetingais Zarasų viešosios bibliotekos skliautais susikūrė Zarasų fotografijos klubas „Ežerų žemė“, vienijantis besidominčius fotografija ir jos populiarinimu bendruomenėje.

Jo krikštatėvis – gamtos mokslų daktaras ir fotografas Stanislovas Sinkevičius. Klubo pirmininku buvo išrinktas fotografas Rimantas Bikulčius. Pagrindinis šio klubo tikslas – skatinti aktyvesnį Zarasų bendruomenės susidomėjimą fotografijos menu, įtraukti jos narius į savo veiklą, kelti visuomeninį kultūrinį rajono gyvenimą.

Ateityje „Ežerų žemės“ nariai siekia organizuoti seminarus, įvairius renginius su kitų menų atstovais, rengti fotografijos konkursus, plenerus, parodas, dalytis tarpusavio fotografine patirtimi, leisti su fotografija sietinus leidinius. Taip pat numatoma rengti teminius seminarus, kursus, pažintines paskaitas visuomenei, propaguoti fotografijos meną bendruomenėje, telkti klubo narius įvairių projektų, programų įgyvendinimui. Tikimės, jog „Ežerų žemė“ džiugins kūrybingumu, gražia bendryste ir prasminga veikla.

Gitana Kavaliauskaitė