Zarasų rajonas LIETUVOS RESPUBLIKOS spaudoje 2021 m. birželio 1 – 5 d.

2021 06 06

„Samsonas Rally Rokiškis 2021“: ką šiemet ruošia organizatoriai? // Rokiškio sirena. –2021, birž. 4, p. 10.
Rugpjūčio 6–7 dienomis Rokiškio ir Zarasų apylinkėse įvyks trečiasis Lietuvos automobilių ralio čempionato etapas. Kartu startuos ir sprinto čempionato dalyviai. „Samsonas Rally Rokiškis“ organizatoriai apie numatomas šių metų ralio naujoves.

Siekiant išvengti spūsčių, prašo pavėlinti kariškių darbo laiką // Alio Jonava. –2021, birž. 2, p. 3.
Jonavos rajono savivaldybės meras paprašė Krašto apsaugos ministerijos ir kariuomenės vadovybės pagalbos siekiant išvengti automobilių spūsčių, kurios šią vasarą dėl remonto darbų gali susidaryti kelyje A6 Kaunas – Zarasai – Daugpilis ties Jonava ir kelyje Nr. 143 Jonava – Žasliai – Klojiniai – Mijaugonys. Lietuvos automobilių kelių direkcija planuoja pradėti rekonstruoti viaduką kelyje Nr. 143, kuris veda į Ruklą. Kol vyks darbai, rajono meras prašo pavėlinti Ruklos įgulos karinių vienetų darbo pradžią 1 val. ir pradėti dirbti nuo 9.00 val. ryto. „Remonto darbai, truks visus metus ir tai bus nemažas iššūkis vairuotojams, ypač rytinių ir vakarinių spūsčių metu, kai į eismo srautus įsilieja Ruklos įgulos personalo. Darbo laiko pakeitimas padėtų diferencijuoti eismo paskirstymą laike ir sumažintų spūstis“, – sako Mindaugas Sinkevičius. Kelio remonto metu planuojama ne tik rekostruoti viaduką per geležinkelio bėgius, bet ir įrengti pėsčiųjų ir dviračių taką iki pat Ruklos miestelio.

Valinskienė, Aida. Seni atvirukai padeda saugoti gimtojo krašto istoriją // Kauno diena. –2021, birž. 5, p. 32–33.
Apie Zarasų turizmo ir verslo informacijos centro atstovo R. Keršio senų atvirukų ir skaitmeninių vaizdų kolekcijas. Pateikiamos R. Keršio įžvalgos apie pomėgį kolekcionuoti Zarasų krašto istoriją vaizduojančius atvirukus.