Giedrė Mičiūnienė

2014 02 03

2011-aisiais premija skirta Giedrei Mičiūnienei (Galminiškytė, g. 1969 m.) už gyvą kūrybinį žodį populiarinant kraštą ir kultūrą. Išleido knygas „Gyvenimas – tai keistas sielos skrydis: poezija“ (2011), „Širdies žodžiai: miniatiūros“ (2011), „Žodžių kalbėjimas: prakalbinti Zarasų rajono pavadinimai“ (2011).

Kasdien Mąstome...
Kasdien mūsų mintys šokinėja, bėgioja, susinarplioja, juda, blykšta, tampa spalvingos. Iš jų statome aukštas, sudėtingų konstrukcijų pilis, grindžiame slapčiausius ir giliausius požemius, skubame į dar nesurastas, niekur neregistruotas Svajonių salas, ieškome Gražiausių ir Tauriausių Jausmų Planetos...  

***
Kasdien Tylime...
Kasdien mūsų tyla būna skirtinga.  Kartais tai būna sunki atodūsių tyla, bet kartais užgriuvusi džiaugsmo, nuostabos lavina sustingdo žodžius, nes jų vertė sumenksta prieš išsipildžiusio stebuklo ar neišpasakyto gerumo svarbą. Ir kokia iš tiesų prasminga tyla, kai mūsų mintys, žodžiai turi tikrą žmogiškumo vertę – mes ruošiamės kilniems darbams, mezgame gražių, prasmingų padėkos žodžių tinklą.

(Ištrauka iš miniatiūros „Kasdien“)