Prasiblaškykim klausydamiesi muzikos

2020 03 23

Daugeliui šiuo metu tenka savaitėmis sėdėti namuose neinant į darbą, nuobodžiaujant. Kovojant su nuoboduliu siūlau aplankyti muzikos tinklapius internete ir prasiblaškyti klausantis muzikos kurinių. Šiais laikais klausytis muzikos lengva, legalu ir patogu. Lietuviškos legalios muzikos platformoje Pakartot.lt talpinami visi Lietuvos atlikėjų ir grupių kūriniai.

Šiuo metu internetinėje muzikos įrašų ir duomenų platformoje patalpinta daugiau nei 56 tūkst. lietuviškos muzikos įrašų. Klausytojai gali rinktis iš daugiau nei 1,5 tūkst. Lietuvos muzikos atlikėjų ir grupių bei klausytis daugiau nei 4 tūkst. albumų. Šalia lietuvių liaudies dainų, džiazo, bliuzo, klasikinės muzikos galima klausytis lietuviško roko, metalo, elektronikos, pop muzikos ir dainuojamosios poezijos kūrinių. Įrašų daugėja, nes bazė nuolat pildoma.

Patys seniausi pakartot.lt įrašai siekia tarpukario Lietuvos laikus. Tai dvi 1931 metais lietuvių estrados pradininko Danieliaus Dolskio atliekamos dainos – „Aš myliu vasaros rugiagėles" ir „Palangos jūroj". Jos įrašytos kartu su legendinio tarpukario Kauno restorano „Metropolis" orkestru ir garsiu Lietuvos dirigentu bei pianistu Leiba Hofmekleriu.

Pasak Lietuvos gretutinių teisių asociacijos AGATA vadovės Agnės Masalskytės šiai duomenų platformai tinka du žodžiai – nostalgija ir modernumas.

Be muzikos įrašų, svetainėje talpinama ir informacija apie artimiausius lietuvių muzikos atlikėjų ir grupių pasirodymus, skelbiamos aktualios muzikos naujienos.

Tad naršykim, klausykim ir prasiblaškykim.

Vita Juškėnienė, vyresnioji bibliotekininkė

Zarasų viešoji biblioteka

90507781 164910467908978 5944987666905825280 n