Laukdami žiemos švenčių

2019 11 28

Negirgžda po kojomis sniegas ir medžiai nepasipuošę baltomis kepurėmis. Tačiau suaugusieji ir vaikai laukdami žiemos švenčių jau ruošiasi joms.

Zarasų „Santarvės“ pradinės mokyklos priešmokyklinės grupės vaikučiai su mokytoja Jolanta Bagdonavičiene ketvirtadienio rytą atskubėjo į Vaikų literatūros skyrių. Mažieji klausėsi pasakaitės apie beveik paklusnų Vilkiuką, kuris labai norėjo, kad Kalėdų elnias jam atneštų dovaną. Vilkiukas labai stengėsi ir „tik penkis kartus sušlamštė avidę saugančio šuns pietus, iškasė ne daugiau kaip šimtą raudonų ūkininkės rožių ir...“ ir dar daug visokiausių eibių iškrėtė. Bet jis buvo pirmasis vilkiukas, kuriam Kalėdų elnias atnešė dovanų „beveik tikrą šokoladinę vištą“.

Priešmokyklinukai išklausę pasaką patys pasakojo kokių dovanų pasiprašė rašydami laiškus Kalėdų Seneliui. Vieni – saldumynų, kiti – žaislų, dar kiti – knygų. Išsikalbėję, išsipasakoję vaikai gamino Advento vainiką. Iš popieriaus kirpo žvakutes, puošė raudonais kaspinais, žvaigždutėmis, juostelėmis, klijavo. Džiaugėsi, kad galės parsinešę pasipuošti namus ar klasę.

Ruošdamiesi žiemos šventėms dar apsilankys bibliotekoje.

Zina ČERNOVIENĖ,
Zarasų viešosios bibliotekos vyresn. bibliotekininkė
Nuotraukos Inesos DUMBRAVIENĖS

 

GALERIJA