Tai įdomu. Metalinio jaučio metai

2020 12 29

Žiurkės metus pakeis Jaučio metai. 2021 metus globos Metalinis Jautis, kuris yra tikslų, sunkaus darbo ir klestėjimo simbolis. Astrologai perspėja, kad metai nebus lengviausi, todėl nepakenks būti atsargiam. 2021 metų Jaučio spalva bus balta, tai yra – metalo elementas, simbolizuoja dosnumą, saikingumą, dvasios tvirtumą, išmintį ir stabilumą. Jautis yra taikos ir teisingumo, besikeičiančio gyvenimo, staigių posūkių ir didelių pokyčių simbolis. Rodo pavydėtiną ryžtą siekiant savo tikslų. Tai reiškia, kad 2021 m. bus įvairių situacijų, kuriose turėsite pademonstruoti valią ir norą laimėti.

Jaučio metais gimę žmonės yra subalansuoti, ramūs ir susikaupę. Tačiau metalinis jautis lengvai supyksta, jis gali įsiliepsnoti ir parodyti šiurkštumą. Visada tiesiogiai išreiškia savo nuomonę. Karštai gindamas savo įsitikinimus, sprendimų nekeičia. Šis jautis prieštaringo būdo, bando suvaldyti save ir išvengti kraštutinumų.

Reiklus sau ir kitiems, Jautis sieks teisingumo, neatsižvelgdamas į aplinkybes. Jis tikrai vertina situaciją ir niekada neišaukština savo asmeninių siekių. Tai patikimas Jautis, neišduos jokių paslapčių. Jį galima laikyti tikru draugu ir geru partneriu. Šio ženklo atstovai nenori įsileisti nepažįstamų žmonių į savo jaukų mažą pasaulį. Jie labai konservatyvūs, sunkiai pakenčia pokyčius.

Šio gyvūno elementas – žemė, o laikas – 1-3 val. Metų laikas – žiema, o mėnuo – sausis. Spalvos – mėlyna, raudona, violetinė. Skaičiai – 9 ir 1. Metų spalva – balta, geltona.

Sutinkant naujuosius metus pakankamai dėmesio skirkite namų puošimui. Kruopščiai išvalykite namus – tai padės pamiršti nesėkmes ir leis versti visiškai naują gyvenimo puslapį. Duris ir langus papuoškite raudonos spalvos dekoracijomis – tai padės prisišaukti laimę ir klestėjimą, nepamirškite ir kitų Metalinio Jaučio mėgstamų spalvų – sidabrinės, rožinės ir oranžinės.

Namus papuoškite gėlių vazonėliais ar vazomis, pastatykite dubenį su apelsinais ir mandarinais (tai simbolizuoja laimę). Nors esame įpratę Naujuosius metus sutikti šurmulyje, tačiau Metalinis Jautis mėgsta tylą. Būtent todėl ateinančius 2021 metus geriausia sutikti kelių artimiausių žmonių apsuptyje. Ruošiantis Naujųjų metų šventei vertėtų nepamiršti sumokėti skolas. Nereikėtų pasiduoti blogoms mintims, nes priešingu atveju nauji prasidėsiantys metai gali būti pernelyg sunkūs. Naujųjų metų išvakarėse neretai pasiduodama pagundai aptarti praėjusius metus, tačiau geriausia žvelgti į priekį.

2021 metai bus labai emocingi ir kupini naujų atradimų, todėl tam vertėtų iš anksto pasiruošti. Praėję metai nebuvo lengvi, tačiau dabar tikrai netinkamas metas žvalgytis į praeitį – pasiruoškite visiškai naujam gyvenimo etapui, kuris jums yra paruošęs daugybę malonių staigmenų!

Skaitytojų aptarnavimo skyriuje abonemente parengta  literatūros paroda „Gruodžio nakties tyloje“.

Parengė Aldona Kazlauskienė, viešosios bibliotekos vyresn. bibliotekininkė

Parengta pagal 2021 metų sieninį kalendorių

jautis2