Saldžiausia diena

2020 10 14

Trečiąjį spalio šeštadienį visame pasaulyje įprasta minėti Saldžiausią dieną (Sweetest day). Šią šventę kone prieš šimtmetį pasiūlė amerikiečių rašytojas Murėjus N. Rothbardas iš Klivlendo. Tądien jis kviečia visus dovanoti nedideles saldžias dovanėles draugams, artimiesiems ir kaimynams, parodant jiems, kad jie mylimi ir vertinami. Saldžiu paverskime visą savaitgalį ir pasilepinkime desertais. Ruduo – itin tinkamas metas atsigręžti į sezonines gėrybes.

Gamindami desertus, visuomet atsižvelgiame į sezoniškumą. Jei šiltuoju metų laiku karaliauja gaivūs skoniai, vaisiai ir uogos, tai rudenį desertus praturtiname šviežio derliaus gėrybėmis.
Nepamirškite subtilaus dekoro ir estetiško pateikimo – juk nebūtina stalo nukrauti kalnu saldumynų, šventinei nuotaikai sukurti pakanka nedidelių kvapnių pyragaičių ar dar šiltų sausainių su garuojančiu arbatos puodeliu.

Parengė Aldona Kazlauskienė, viešosios bibliotekos vyresn. bibliotekininkė

Keletas patarimų ir receptų gaminant rudeninius desertus https://www.lrt.lt/naujienos/gyvenimas/13/1107964/pasaulyje-minima-saldziausia-diena-pasilepinkite-kepiniais-su-rudens-gerybemis

https://www.delfi.lt/gyvenimas/receptai/sveikiname-gardziausiu-rudeniniu-pyragu-kepejas.d?id=39150767  

obuolių