Šypsenos galia: kas daro žmones laimingais

2020 10 14

Žinote ką daro sėkmingi ir laimingi žmonės? Jie šypsosi. Šypsena yra vienas iš dalykų, kurie įrašyti į jų privalomų kasdienių darbų sąrašą ir tai tampa įpročiu. Jei ir jūs šypseną paversite kasdieniu įpročiu, tuomet tapsite laimingesni. Net ir mažuose dalykuose reikia įžvelgti ką nors gero, priverčiančio šypsotis. Reikia džiaugtis smulkmenomis, nes gyvenimas iš to ir susideda. Verta šypsotis, nes:

1. Šypsena pritraukia žmones prie tavęs. Sutikite – mes mieliau laiką leidžiame su linksmais, gyvenimu besidžiaugiančiais žmonėmis ir natūraliai vengiame niurgzlių. Juk būnant su linksmuoliu, bematant tampame laimingesni ir džiugesni, gyvenimas nušvinta šviesesnėmis spalvomis.
2. Šypsena sukuria laimės pojūtį. Mes šypsomės visada, kai jaučiamės laimingi. Tai vyksta nesąmoningai.
3. Šypsotis sveika. Pasak mokslininkų, šypsena mažina streso hormonų koncentraciją, aktyvina širdies ir kraujotakos darbą.
4. Šypsena padeda sušildyti atmosferą. Jeigu susitinkate su nepažįstamaisiais, šypsena, pražydusi veide, iškart signalizuoja, kad šie žmonės jums patinka. Kuo daugiau šypsositės, tuo labiau nepažįstamieji atsipalaiduos ir atsivers jums. Nes taip smagu jausti, kad kažkam tu patinki.
5. Šypsena – puikus būdas sugundyti... Nustatyta, kad šypsena ir akys – vieni iš svarbiausių gundymo elementų. Jeigu norite atkreipti į save dėmesį, karts nuo karto nusišypsokite nepažįstamam asmeniui ir žiūrėkite jam į akis. O toliau tegul viskas vyksta savaime...
6. Besišypsantys ilgam išlieka atmintyje. Pasak mokslininkų, mes lengviau įsimename tuos, kurie mums šypsosi. Nes besišypsantys žmonės – žymiai patrauklesni ir įdomesni. Sutikite – viena yra gražiai kalbėti, o kita – daryti. Juk taip lengva skaityti teoriją ir žymiai sunkiau ją taikyti praktikoje.

Parengė Aldona Kazlauskienė, viešosios bibliotekos vyresn. bibliotekininkė

Parengta pagal https://www.15min.lt/vardai/naujiena/lietuva/ka-gali-sypsena-ir-kokia-jos-galia-1050-110838?copied

sypsena