Atpažinkite savo stiprybes

2020 01 07

Visi esame kuo nors stiprūs, tik per retai mintis kreipiame į šviesesnius, gražesnius dalykus. Dar svarbiau – pamirštame šviesos paieškoti savyje.

Žmonės, kuriems pavyksta nukreipti bent dalelę savo minčių teigiama linkme, jaučiasi kur kas geriau. Kiekvieną dieną nutinka kas nors, kas suteikia mums malonumą arba kompetencijos pojūtį – jausmą, kad šį tą sugebame. Svarbu atkreipti dėmesį į šiuos teigiamus dalykus. Taip pat svarbu sau sukelti teigiamus prisiminimus apie tai, kas gero nutiko. Svarbu įžvelgti ir gerus dalykus savyje. Tyrimai rodo, kad didesnė dalis žmonių nežino savo stiprybių. Tų, kurie tai žino, emocinė savijauta kur kas geresnė, jie sulaukia ir didesnės sėkmės profesiniame kelyje. Žinojimas, kuo esame stiprūs, ką sugebame, suteikia mums energijos veikti. Visi mes vertiname žinias ir išmintį, tačiau niekas negimė žinodamas. Išminties įgyti mums padeda stiprybės. Visi gerbiame žmones, kurie drąsiai siekia savo tikslų. Gal jūs turite stiprybių, padedančių tai padaryti? Dažnai apie kitą pasakome, jog tai geras žmogus. Mūsų žmogiškumą taip pat nulemia stiprybės. Didelę dalį laimės mums atneša ramumas. Tam, kad galėtume jaustis viduje taikūs ir ramūs, mums irgi reikia stiprybės. Laimingesni yra tie žmonės, kurie mato didesnį ir platesnį pasaulį nei kasdienė buitis.

Kiekvienas atraskime savyje stiprybių. Vienos jūsų stiprybės ryškesnės, kitos – ne tokios ryškios, bet jų tikrai turime visi, svarbu mokėti pastebėti, ką mes turime gera, ir tuo pasidžiaugti.

Parengė Aldona KAZLAUSKIENĖ,
Viešosios bibliotekos vyresn. bibliotekininkė
Parengta pagal psichologės Rugilės Kazlauskienės patarimus žurnale „Savaitė“