Kalėdinės dovanos

2019 12 10

Dar senais laikais smulkios kalėdinės dovanos būdavo įprastas pasirinkimas, tačiau laikui bėgant jas pakeitė vienas už kitą brangesni sprendimai. Dabar simbolinės kalėdinės dovanos pasirenkamos siekiant nustebinti bendradarbius, pažįstamus. Vertėtų atsižvelgti į tam tikrus aspektus – jei norite, kad kukli dovanėlė taptų pačia geriausia kalėdine dovana, Jums padės šie patarimai.

Smulkios dovanėlės Kalėdoms neturėtų būti bevertės – priešingai, net ir dovanodami kuklią smulkmeną, galite išrinkti konkrečią naudą turintį daiktą. Simbolinės dovanos Kalėdų proga yra ne tik nuoširdumo simbolis, jos taip pat turėtų būti ir naudingos.

Niekuomet neprašausite, jei Jūsų išrinktos dovanėlės bus susijusios su draugų pomėgiais ar gyvenimo būdu. Individualios kalėdinės dovanos - puikus būdas parodyti rūpestį ir nustebinti artimuosius. Tai galėtų būti bilietas į koncertą ar ilgai lauktą spektaklį, įrėmintos nuotraukos ar Jūsų pieštas paveikslas.

Nusprendę, jog mini dovanos Kalėdoms šiais metais dominuos Kalėdų Senelio krepšyje, turėsite dvi pasirinkimo galimybes: išlikti rimtiems arba smagiai pajuokauti. Nuoširdžiai siūlome rinktis antrąjį kelią. Tokio tipo suasmenintos dovanos ne tik nustebins, bet ir suteiks daug smagių ir šiltų emocijų.

Net ir visiškai paprastos, kuklios dovanos Kalėdoms turėtų būti gražiai įpakuojamos. Prie dovanos pridėkite atviruką, ranka užrašykite keletą žodžių, palinkėjimų.

Jei labai gerai pažįstate būsimąjį dovanos gavėją, privalote tuo pasinaudoti – prisiminkite jo praeitį ir sukelkite jam sentimentalius prisiminimus. Svarbiausia – ne ką ir už kiek dovanojam, svarbiausia – kokius jausmus ir emocijas įpakuojame kartu. Dovanokim meilę. Dovanokim nuoširdumą.

Parengė Aldona KAZLAUSKIENĖ,
Viešosios bibliotekos vyresn. bibliotekininkė
Parengta pagal: https://pigu.lt/lt/g/patarimai-renkant-simnbolines-kaledu-dovanas
https://www.15min.lt/naujiena/laisvalaikis/ivairenybes/kaip-issirinkti-nebrangia-bet-ispudinga-kaledu-dovana-941-717604