Kaip įgyvendinti užsibrėžtus tikslus?

2018 11 22

Dažnai pagauname save svarstant kaip rasti laiko viskam, ką norime nuveikti. Yra daugybė dalykų, kuriuos privalome padaryti, tačiau vis kuriame idėjas ir planus, kuriuos taip pat norime įgyvendinti. Bet tik tuomet, kai turėsime pakankamai laiko. Efektyviai planuojant savo laiką vienas iš patarimų – vengti dalykų, kurie atitraukia mūsų dėmesį.

Keli patarimai, galintys padėti planuoti laiką:

1.Pirmiausia reikia sudaryti sąrašą dalykų, kuriuos norite atlikti tądien.

2.Surašykite visus darbus, kuriuos norėtumėte padaryti ar įgyvendinti per dieną ar savaitę.

3. Susiplanuokite savo darbo savaitę. Susižymėkite privalomus darbus, kuriuos atlikti būtina. Tuomet pažvelkite į dalykus, kuriuos norite atlikti. Svarbu, kad dienų viduryje esančias laisvas valandas paliktumėte neužpildytas, nes gali atsirasti naujų netikėtų planų ar asmeninių reikalų.

4. Planuojant savo savaitę būtina palikti laisvo laiko poilsiui. Visada svarbu baigus užduotį pailsėti, paskaityti mėgstamą knygą ar leisti sau papramogauti.

5. Kai susiplanavus savo savaitę atrodo, jog darbų sąrašas  perpildytas, dar kartą viską peržvelkite ir išbraukite dalykus, kuriuos galite atlikti kitą savaitę.

6. Negalvokite, kad tai tvarkaraštis kuriuo vadovautis turėsite visą likusį gyvenimą. Po kurio laiko vienus darbus pakeiskite kitais. Galite imtis naujų hobių, išbandyti naujus dalykus ar susiplanuoti ir įgyvendinti tai, kam anksčiau nerasdavote laiko.

Parengė Aldona Kazlauskienė
Zarasų viešosios bibliotekos vyresn. bibliotekininkė
Parengta pagal laikraštį „Mūsų Respublika“