Susipažinkite: Zarasų viešojoje bibliotekoje nauja savanorė Daria

2021 11 18

Bendradarbiaujant su jaunimo savanoriškos veiklos centru „Deineta“ savanorišką veiklą nuo 2021 m. lapkričio mėn. iki 2022 m. liepos mėnesio Zarasų viešojoje bibliotekoje pasirinko Daria Kravtsova. Savanorystės veiklą remia Europos solidarumo korpusas. Europos solidarumo korpusas yra Europos Sąjungos iniciatyva, kuri suteikia jaunimui galimybių savanoriauti arba dirbti savo šalyje arba užsienyje ir įgyvendinti visos Europos bendruomenėms ir gyventojams naudingus projektus.

Susipažinkime su mūsų naująja savanore. 

Daria apie save
Mano vardas yra Daria, esu 24 metų ir atvykau iš Ufos (Rusija). Mano gimtasis miestas Ufa yra Baškirijos (rusų kalba – Bashkortostan) sostinė federacinėje Rusijos žemėje.

Ufoje gyvena per 1 mln. gyventojų. Pavadinimas Bashkortostan kilęs iš baškirų etninės grupės pavadinimo. Ufoje gyvena daug baškirų tautybės žmonių, tačiau ir rusų tautybės daug, ir kitų. Daugianacionaliniame mieste turime turtingą kultūrą. Rengiamos įvairios valstybinės šventės, festivaliai, pasirodymai, tarp jų ir tautinių baškirų kostiumų, maisto, šokių ir dainų.
Atvykau į Lietuvą namuose palikusi geriausią draugę – mamą. Turiu nuostabią ir draugišką šeimą – mamą ir senelius. Jie yra mano parama ir padrąsinimas. Namuose palikau ir savo bendražygius – ištikimus katinus (jų turiu penkis). Žinoma, mano šeima šiek tiek nerimavo, išleisdami mane tokiam ilgam laikotarpiui, ypač katės buvo prieš. Tačiau tai jau ne pirma mano kelionė į užsienį. Todėl esu čia ir pasiruošusi tapti gera savanore.

Apie savanorystę
Mintis tapti savanore man kilo maždaug prieš šešis mėnesius. Išstudijavau daug informacijos apie sananorystės programas, tyrinėjau interneto svetaines ir kalbėjausi su žmonėmis, kurie jau turėjo savanoriškos veiklos patirties. Ir tada supratau, kad būtent tai ir noriu veikti šiuo savo gyvenimo etapu. Jau sukaupiau tam tikros patirties bazę, kuria galiu pasidalinti su kitais.
Daug keliauju. Aplankiau Ukrainą, Prancūziją, Angliją, Kiniją, Pietų Korėją. Prancūzų kalbos mokausi nuo vidurinės mokyklos laikų, o universitete ši kalba tapo mano profiline. Vienerius metus praleidau kaip mainų programos studentė Kinijoje. Keliavau po Kiniją ir išmokau kalbėti kiniškai. Todėl mielai pasidalinsiu savo patirtimi ir žiniomis su Zarasų gyventojais.

Kodėl Zarasai?
Ieškodama savanorystės programų, susipažinau su Europos Sąjungos solidarumo korpuso Programa, kur buvo galimybė savanoriauti Lietuvos bibliotekose. Apsidžiaugiau. Dievinu knygas, nuolat skaitau, todėl biblioteka man pati geriausia vieta. Be to, labai norėjau dirbti su žmonėmis. O kai pamačiau Zarasų nuotraukas, įsimylėjau šį miestą. Ežerai, nuostabi gamta, miško parkai, ramybė, Zarasai turi viską, kad čia pasijustum laimingu.

Parengė Jolanta Lementauskienė, Zarasų viešoji biblioteka

Daria Kravtsova 2021 1

Daria 2

Daria Kravtsova

Daria Kravtsova 2021 2

Daria Kravtsova 2021 3

logo ESC