Skaitmeninės savaitės 2020 transliacijos

2020 03 20


Kovo 23–29 dienomis vyks 2020 metų Skaitmeninės savaitės (angl. All Digital Week) transliacijos. Šių metų savaitės tema apie kritinio mąstymo ugdymą.

Šiandien kritinis mąstymas laikomas bene pagrindine asmens kompetencija, kuri savo svarba prilygsta skaitymui ar rašymui, tačiau šis įgūdis privalo būti nuolat tobulinamas.

Skaitmeninės savaitės metu renginiai bus transliuojami internetu.

Kovo 24 d. 10 val. tiesioginė „Prisijungusi Lietuva" transliacija „Lietuvės kuriamas dirbtinis intelektas"
Šiandien dirbtinis intelektas naudojamas visose srityse, kur tik jis gali pakeisti žmogų. Sukurti dirbtinį intelektą, gebantį suprasti žmogaus kalbą, turinčią daugybę atspalvių bei poteksčių, didžiulis iššūkis. Paskaitos metu sužinosite kaip kompiuterį prakalbinti lietuvių kalba, kas yra virtualieji asistentai ir ką gali dirbtinis intelektas. Lektorė – Jurgita Kapočiūtė-Dzikienė, profesorė, Vytauto Didžiojo universiteto vyr. tyrėja ir kompiuterinės lingvistikos specialistė, UAB Tilde Informacinės technologijos.

Kovo 26 d. 11 val. tiesioginė „Prisijungusi Lietuva" transliacija „Diskusija „Kritiškai (ne) mąstau"

Pokalbio dalyviai: Kauno technologijos universiteto Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakulteto docentas dr. Nerijus Čepulis ir žurnalistas Aurelijus Katkevičius. Tiesioginės transliacijos metu kalbėsime kas yra melagienos, kaip netapti medijų įkaitais, o jas naudingai išnaudoti savo tikslams.

Tiesiogines transliacijas galėsite stebėti internetu portale prisijungusi.lt

Likite sveiki ir iki greito!