Juozo Gruodžio gimnazijos moksleiviai bibliotekoje

2020 03 03

Pirmąjį kovo mėnesio antradienį Antazavės Juozo Gruodžio gimnazijos šeštos klasės mokiniai su mokytoja Danute Jankauskiene atvyko į Zarasų viešąją biblioteką. Jų apsilankymo tikslas – apsilankyti Vaikų literatūros skyriuje ir susipažinti su paslaugomis.

Bibliotekininkės Zina, Liudmila ir Vita lankytojus supažindino su patalpomis ir papasakojo apie vykstančias veiklas. Moksleiviai susidomėję klausėsi Liudmilos pasakojimo apie Lego robotukų konstravimą ir apžiūrėję modelius jau planavo būsimus apsilankymus užsiėmimuose.

Bibliotekininkės Zinos pakviesti į Šeimos skaitmeninių veiklų centrą svečiai išbandė visas paslaugas. Mindami interaktyvų dviratį keliavo Zarasų ir kaimyninių rajonų apylinkėmis. Klausėsi Zarasų gatvių istorijų. Su Kinect įranga žaisdami judesio žaidimus „gaudė" daržoves ir vaisius, švenčių personažus, muzikos atlikėjus. Su virtualios realybės akiniais „apsilankė" Zarasų mieste. Su Kinect įranga iš Just Dance išsirinkta choreografija linksmai šoko.

Pailsę mediatekoje žiūrėjo 3D filmą. Bibliotekininkė Vita papasakojo apie fonde esančius audio, video įrašus, spaudinius.

Atsisveikindami žadėjo būtinai dar ne kartą apsilankyti.

Zina Černovienė, Zarasų viešosios bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė

Nuotraukos autorės

GALERIJA