Metų knygos rinkimai 2019-ieji. Suaugusiems ir vaikams

2020 02 18

Ligoninės biblioteka jau nuo 2016 metų dalyvauja Metų knygos rinkimuose suaugusiųjų kategorijoje bei papildo bibliotekos fondą šiuolaikinių autorių kūriniais.

2019 metais laimėtos lietuvių autorių knygos: Marijus Gailius „Oro", Virginija Kulvinskaitė „Kai aš buvau malalietka", Daina Opolskaitė „Dienų piramidės", Jurga Tumasonytė „Undinės" ir Vidas Morkūnas „Pakeleivingų stotys". Renkant patikusią knygą iš penketuko, skaitytojų nuomonė skyrėsi. Penkios knygos – penkios nuomonės: vieniems patiko šiurpios ir siaubingos istorijos, kitiems - žmonių gyvenimo šokis – jautrus ir darnus, tretiems – virtualūs elementai romane, kevirtiems – novelės sakinio švara bei kalbos stilius, o penktiems - istorijos su vilnietišku žargonu. Taigi...skaitant knygą, dėmesys sutelkiamas į sakinį, frazę, menišką kalbėjimą novelėse. Šias svarbias detales pabrėžė Ligoninės skaitytojai ir daugiausiai balsų surinko bei nugalėtoja tapo Dainos Opolskytės knyga ,,Dienų piramidės''.
Vaikų dienos centre ,,Draugai'' vaikai taip pat dalyvavo Metų knygų rinkimuose (knygų vaikams penketukas). Jie susidomėję, smalsiai vartė knygeles, skaitinėjo. Mokykloje vaikai jau buvo matę šį knygų penketuką. Iš tiesų su knyga galima susipažinti vėl iš naujo ir perskaityti ją dar ne vieną kartą. Pasak vaikų kažką atrandi neatrasto knygoje, paslėpto... Pagal knygų viršelių apipavidalinimą vaikai išsirinko po knygą ir garsiai skaitė ištraukas iš Dovilės Zavedskaitės „Lietus ir skafandras", Ignės Zarambaitės „Stebuklingi senelio batai", Pauliaus Norvilos „Strykt pastrykt", Tomo Dirgėlos „Benas – sapnų siuvėjas" ir Vytauto V. Landsbergio „Pūkis karalius" knygų. Vaikų tarpe vaikiškos knygos nugalėtoja tapo Ignės Zarambaitės knyga „Stebuklingi senelio batai", nes tie batai stebuklingi! Vaikų dienos centro ,,Draugai" vaikai tokių batų labai norėtų, nes ,,jais avėdamas Enrikas ne tik patiria įvairiausių nuotykių, bet ir apmąsto senelio pamokymus, įsisavina jo išmintį''.

Nijolė Pilac
Ligoninės bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė
Autorės nuotraukos

GALERIJA