Meškiukai ir internetas

2020 02 17

Vasario 10-15 d. vyko saugesnio interneto savaitė, kurią organizavo Prisijungusi Lietuva. Šios savaitės renginiuose Ligoninės bibliotekos lankytojai galėjo stebėti tiesiogines transliacijas: ,,Influenceris – ar tikrai svajonių gyvenimo būdas?'', ,,Internetiniai sukčiai'', ,,Sekstingas: žaidimas ar nusikaltimas?'' ir diskutuoti.

Testas ,,Ar esi saugus internete?'', kuris skirtas moksleiviams, sudomino ir suaugusiuosius lankytojus, kurie spręsdami turėjo rimtai pagalvoti. Bibliotekoje vaikai sprendė saugaus interneto testą tol, kol negavo norimo rezultato.
Testą ,,Ar esi saugus internete?'' vaikų dienos centre ,,Draugai'' vaikai sprendė diskutuodami, ginčydamiesi, pasitardami, kuris atsakymas yra teisingas. Ir vaikų dienos centre ,,Draugai'' testas buvo sprendžiamas keletą kartų, nes vaikai smalsavo sužinoti kokias klaidas padarė ir rūpėjo sužinoti teisingą atsakymą.
Vėliau buvo kūriamas meškiukas. Jis - talismanas saugaus ir draugiško interneto. Vaikai labai mėgsta spalvinti, nes tai patvirtino spalvinant atspausdintus meškiukus. O be to spalvinimas - meno terapija. Nuspalvinti, iškirpti meškiukai buvo suklijuoti ant didelio balto popieriaus lapo ir suformuotas smagus ir paprastas paveikslas pavadinimu ,,Meškiukai ir internetas''. Šis paveikslas nusiųstas konkursui ,,Aš žinau kaip būti saugiu internete''.
Vaikams patiko dalyvauti saugesnio interneto savaitės renginiuose.

Nijolė Pilac
Ligoninės bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė
Autorės nuotraukos

GALERIJA