Susitikimas su kiškiu Steponu

2020 02 17

Rašytojo Pauliaus Norvilo ir iliustratorės Jurgos Šulskytės knyga „Stryk pastrykt" – penktojo Nacionalinio vaikų literatūros konkurso (vykusio 2017 m.) Debiuto premijos laimėtoja. Ši knyga ir akcijos „Metų knygos rinkimai 2019" dalyvė.


Literatūros popietės dalyviai, Zarasų „Santarvės" pradinės mokyklos antrokėliai, susipažino su knygų rašymo, išleidimo, vertimo ir pristatymo sunkumais klausydamiesi pasakojimo apie kiškį Steponą, nusprendusį tapti rašytoju. Jo pastangomis rašant knygą ir iškilusiomis kliūtimis su kuriomis susiduria daugelis žmonių pasaulio rašytojų. Aptarę kūrinį ir papasakoję apie savo pirmuosius bandymus tapti rašytojais, moksleiviai nusprendė knygos šį sykį nerašyti. Išvardiję ir suskaičiavę personažus su kuriais teko bendrauti kiškiui Steponui kiekvienas išsirinko jam labiausiai patikusį ir piešė juos.

Po kūrybinės užduotėlės panorusieji susipažinti su piešimo smėliu technika, galėjo tai išbandyti piešdami ant šviesos stalo. Vieni piešė natūralios spalvos, kiti – spalvotu smėliu.

Berniukai žaidė kompiuterinius žaidimus, mergaitės linksmai leido laiką žaidimų kambaryje sklaidydamos knygeles ir žaisdamos.

Iš nupieštų piešinėlių bus surengta parodėlė, kuriai ir pavadinimą spėjo išrinkti.

Zina Černovienė, Zarasų viešosios bibliotekos vyresn. bibliotekininkė
Nuotraukos Birutės Veličkienės ir Zinos Černovienės

GALERIJA