Paroda lyg stebuklų stebuklas

2019 11 15

Kai kalendoriaus lapelių ima mažėti, supranti, kad neišvengiamai vėl ateina laikas, kai prasidės dovanų ir pirkinių „bumas“.

Auksei šita problema jau senokai nebeegzistuoja – jos puikūs rankdarbiai, kuriais įvairiausių švenčių progomis apdovanoja savo draugus, pažįstamus ir giminaičius, negali nežavėti.

Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Zarasų ligoninės padalinyje iki Kūčių bus eskponuojama Auksės KAZLAUSKIENĖS rankdarbių paroda „Žiemos švenčių belaukiant“...

Apžiūrinėdamas parodą, nuoširdžiai džiaugiesi, kad Žiemą tikrai nemažai švenčių – grožiesi puikiais advento vainikais, žaviais skirtingo ūgio angelais (nuo kelių centimetrų iki pusmetrio), pagamintais iš siūlų, jūros kriauklių ar audinio, susimąsčiusiais ir jau pasiruošusiais geriems darbams; originaliausiomis žvakidėmis, iš eglių šakų pagamintais nuotaikingais nykštukais, paslaptingai besišysančiais ir jau lūkuriuojančiais švenčių, Kalėdų eglutės papuošalais, stebiesi šviestuvu – medžio šaknys ir audinys netikėtai susilieja į vieną visumą... O dar šventinės kompozicijos, įvairiausiai dekoruotos vazos. Neišvardinsi – neaprašysi, tad išvysti reikia pačiam.

Bibliotekininkė Nijolė Pilac džiaugėsi, kad šią parodą galės aplankyti ne tik bibliotekos, bet ir visi ligoninės lankytojai. „Grožis man stebuklų stebuklas“ – sakė dramaturgas, poetas Oskaras Vaildas. O stebuklai juk visada laukiami.

Giedrė MIČIŪNIENĖ

Nuotr. auotrės

GALERIJA