Švenčiame Pepės gimtadienį

2019 11 14

Visą savaitę Zarasų viešojoje bibliotekoje yra minima Šiaurės šalių literatūros savaitė ir švenčiamas Pepės Ilgakojinės gimtadienis. Į gimtadienio šventę kasdien suplūsta Zarasų „Santarvės“ pradinės mokyklos mokiniai. Trečiadienio rytą Vaikų literatūros skyriaus bibliotekininkė Liudmila Vaitavičienė sulaukė mokinių iš 4 a klasės su mokytoja Inga Vainiūniene, ketvirtadienio rytą – 4 b klasės mokinių su mokytoja Janina Trimoniene.

Šventės organizatorius – bibliotekininkė Liudmila vaikams papasakojo apie trečią dešimtmetį siekiančią tradiciją švęsti Šiaurės šalių literatūros savaitę bibliotekose, išvardijo kas sudaro šiaurės šalis, kaip atrodo valstybių vėliavos.

Minkštai įsirangę sėdmaišiuose, paeiliui skaitė ištrauką iš Astridos Lindgren knygos „Pepė Ilgakojinė". Raštingiems ketvirtokams buvo labai juokinga išgirsti Pepės kvietimą draugams į gimtadienio šventę, kuriame buvo padaryta labai daug gramatinių klaidų.

Po skaitymų „Auštant“, laukė smagus filmukas apie Pepę, jos draugus, išdaigas ir, žinoma, vaišės. Koks gali būti gimtadienis be muzikos, vaišių ir linksmybių.

Liudmila VAITAVIČIENĖ,
Zarasų viešosios bibliotekos vyresn. bibliotekininkė
Nuotraukos Inesos DUMBRAVIENĖS

GALERIJA