Emocinės darbo atostogos – Vilniaus ir Zarasų bendradarbiavimo iniciatyva

2019 08 21

Vilniaus miesto savivaldybė pasirinko neįprastai unikalią iniciatyvą siekdama prisidėti prie regionų gaivinimo. Administracijos direktorius Povilas Poderskis pakvietė programuotojus, IT specialistus, ateities technologijų ir išmaniųjų sprendimų entuziastus į vienos savaitės emocines darbo atostogas <://ITremoteWEEK>. Pirmoji prie šios iniciatyvos prisijungė Zarasų rajono savivaldybė, kuri IT profesionalams pasiūlė moderniai įrengtas nutolusias darbo vietas, t.y. Zarasų viešosios bibliotekos patalpas ir apgyvendinimą ant ežero kranto. Mainais už tai, profesionalų komanda skiria dalį savo laiko konkrečioms Zarasų rajono idėjoms įgyvendinti.

„Nuolat iš savo darbuotojų reikalaujame ne proceso, o rezultato. Kartu, turėdami kuklius viešojo sektoriaus resursus, turime motyvuoti darbuotojus nuolat stengtis ir siekti vis geresnių rezultatų miestui. Nuotolinio darbo galimybė atliepia abu dalykus – taip parodome, kad nesvarbu, kur darbuotojas sėdi – svarbu rezultatas ir leidžiame darbuotojams lanksčiau ir patogiau planuoti savo laiką. Kai kurios IT įmonės savo darbuotojus nuotoliniam darbui siunčia į Tailandą. Bet kam reikia Tailando, kai turime Zarasus? Manau, kad Zarasai geriau“, – sakė Vilniaus miesto savivaldybės Administracijos direktorius Povilas Poderskis.

Vilniaus miesto savivaldybė kartu su Zarasų rajono savivaldybe pradėjo bendrą iniciatyvą CO-WORKING 4 Zarasai ir įsipareigojo drauge kurti bendradarbiavimui, IT ir inovacijoms atvirą aplinką, turėsiančią teigiamos įtakos regionams ir Lietuvos visuomenei. Zarasų rajono savivaldybės Administracijos direktorius Benjaminas Sakalauskas tikina, kad toks bendradarbiavimas suteikia žmonėms galimybę kūrybiškai realizuoti visą savo potencialą kuriant miestą ir gerinant miestiečių ir jo svečių gyvenimo kokybę.

Pasaulinėje darbo rinkoje jaučiamas didelis gabių programuotojų, IT specialistų ir žmonių gerai išmanančių informacines technologijas poreikis. Dėl didelės darbo pasiūlos ir galimybės rinktis iš įvairių pasiūlymų programuotojams siūlomos įvairios naudos darbe, įskaitant ir nuotolinį darbą. Darbas laisvu grafiku ir nuotoliniu būdu tampa natūralus. Neabejojama, kad nuotolinio darbo tendencija ne tik programuotojų, bet ir kitų specialistų tarpe ateityje tik augs, o darbas natūralioje gamtoje gerina žmogaus savijautą.Vilniaus miesto ir Zarasų rajono savivaldybės pakviesdamos dalyvius į <://ITremoteWEEK> atkreipė dėmesį ne tik į dalyviams suteikiamą darbo aplinką, spartų ir patikimą interneto ryšį, bet ir į galimybę darbą derinti su atostogomis (ang. Workation). Šis keliavimo būdas tampa vis populiaresnis.

„Nebūtina keliauti į Balį, kad patirtum nuotolinio darbo privalumus, Zarasuose taip pat gerai, kaip Azijos paplūdimy“, – teigia vienas iš emocinių darbo atostogų dalyvių ir Digital Nomad propaguotojų Robotikos akademijos vadovas Džiugas Lukas Eidukas.

<://ITremoteWEEK> dalyvauja beveik 30 dalyvių iš tokių įmonių, kaip UAB „Bitė Lietuva”, Grant Thornton Baltic, Vadybos sprendimų centras, SĮ Susisiekimo paslaugos, TeraSky Baltic, Trafi, Convious, Berlyno startuolis Mercavus ir iš užsienio atvykę programuotojai.

Vilniaus miesto savivaldybės informacija

 

GALERIJA