Renkam, verdam ir ragaujam

2012 06 25

Vasara svaigina žiedų įvairove. Nuostabiausius kvapus skleidžia jau bebaigiantys nužydėti  jazminai. Miškų laukymėse noksta aromatingosios žemuogės, soduose raudonuoja braškės.

Uogos ir daržovės yra vitaminų šaltinis. Iš jų galima paruošti įvairiausias salotas ir sriubas bei desertus, jas galima marinuoti ir šaldyti.

Magučių  bibliotekoje veikia spaudinių paroda „Renkam, verdam ir ragaujam“. Joje eksponuojami spaudiniai: „Skanėstai su braškėmis ir rabarbarais“, „Mišrainės – vitaminų šaltinis“, „Salotos ir mišrainės“, „Grybų valgiai“ ir daug kitų leidinių.

Įvairiausių uogų, vaisių, daržovių ir grybų patiekalų receptų  lankytojai gali išsirinkti apsilankę bibliotekoje iki birželio 30 d.

Zina Černovienė,
Magučių bibliotekos vyr. bibliotekininkė

GALERIJA