Tarasovas Vladimiras. Būgnininko dienoraščiai

2021 04 02

Tarasov, Vladimir (1947-)
Būgnininko dienoraščiai / Vladimiras Tarasovas ; iš rusų kalbos vertė Dalia Saukaitytė ; sudarė Lolita Petrašiūnaitė. - Vilnius : Sofoklis, 2020 (Vilnius : Petro ofsetas). - 319, [1] p., [32] iliustr. lap. : iliustr.

Vladimiras Tarasovas – rusų kilmės Lietuvos džiazo muzikantas, visame pasaulyje garsus perkusininkas, improvizacijų meistras. Vos keturiolikos jis jau grojo džiazą Archangelsko pasilinksminimo vietose bei dramos teatre, dvidešimties persikraustė į Vilnių ir šiandien yra vienas žinomiausių atlikėjų ne tik mūsų šalyje, bet ir toli už jos ribų. Savo patirtį autorius aprašė atsiminimų knygoje „Būgnininko dienoraščiai“.
Knygos „Būgnininko dienoraščiai“ tekstas, kaip ir muzikinė autoriaus kūryba, – tikras džiazas. Tai atsiminimai, kuriuose nerasite dienoraščiams būdingos eilės tvarkos, nuoseklių aprašymų ar laiko žymių. Autorius sklandžiai pereina iš vieno prisiminimo į kitą ir į vieną visumą dėliodamas siužetus pasakoja apie įvairias aplankytas pasaulio vietas, patirtis, skirtingus laikmečius, sutiktus žmones ir užmegztas draugystes.

Knygą rasite arba galėsite rezervuoti viešosios bibliotekos fonotekos fonde.

20210401 164846