Radau tave tarp žvaigždžių

2021 01 04

Zappia, Francesca (apie 1993–)
Radau tave tarp žvaigždžių / Francesca Zappia ; iš anglų kalbos vertė Eugenijus Ališanka. - Vilnius : Alma littera, 2020 (Vilnius : BALTO print). - 391, [1] p. : iliustr. ; 22 cm. - Orig. antr.: Eliza and her monsters. 

Rašytoja Francesca Zappia paauglių romane „Radau tave tarp žvaigždžių“, apdovanotame įvairiomis premijomis, kalba apie šiuolaikines problemas: sunkumus realiame gyvenime ir bėgimą į interneto pasaulį, santykius su tėvais, šlovės naštą ir viską nugalinčią draugystę.
Niekas nepatikėtų, kad Eliza Mirk yra žvaigždė. Ji neturi draugų ir gąsdina bendramokslius. Tėvai merginos nesupranta ir dažnai priekaištauja, kad ji sėdi prilipusi prie kompiuterio. Tačiau Eliza net nebando keisti situacijos. Merginai patinka, kad mokykloje visi palieka ją ramybėje, nes Eliza teturi vieną norą: piešti komiksus, kuriuos grįžusi namo perkelia į kompiuterį ir publikuoja internete. Čia Eliza Mirk yra LediGalaktina – komiksų „Pabaisų jūra“ autorė.
Šie komiksai neįtikėtinai populiarūs, Eliza uždirba daug pinigų, o pagal jos kūrinius gerbėjai rašo istorijas. Vienas populiariausių fanų literatūros rašytojų pradeda mokytis Elizos mokykloje. Volesas Varlandas net nenujaučia, kad kuria pagal Elizos istoriją, o ją pačią laiko tik dar viena gerbėja. Visgi jaunuoliai pamažu susidraugauja, o santykių išbandymas laukia tada, kai visi sužinos, kas yra Eliza.
Knygą rasite arba galite rezervuoti Vaikų literatūros skyriaus Paauglių literatūros abonemente.

radau tave tarp zvaigzdziu