Smiltė

2019 02 11

Jonaitienė, Alina (1960-)
Smiltė : [apysaka] / Alina Jonaitienė ; [iliustravo autorė]. - Vilnius : Gelmės, 2018 (Vilnius : Standartų sp.). - 108, [3] p. : iliustr. ; 21 cm.

Tai paprastas ir be galo nuoširdus pasakojimas apie vienuolikmetę mergaitę Smiltę, gyvenančią senelių namuose, kurie jai ne prie širdies. O ir mokykloje nekas: nėra geriausios draugės, berniukai kartais apstumdo. Ypač vieniša Smiltė pasijunta per klasės organizuotą Helovyno šventę, į kurią mergaitės atėjo viena už kitą dailiau pasipuošusios, o Smiltė tokių apdarų neturėjo. Be to, buvo nedrąsi ir nemokėjo pakovoti už save.

Palengva bendraklasių išpuoliai tampa vis įžūlesni, o ypač žiauri Dovilė – išpaikinta turtingų tėvų dukra.

Sunkiausiomis akimirkomis Smiltė prisimena mamą: „Ji suprastų." Deja, mama žuvo autoavarijoje. Nedaug mergaitė žino apie tėtį. Vėliau paaiškėja, kad jis sėdėjo kalėjime. Po miestelį netrukus pasklinda gandas, kad ji – vagies dukra. Laimė, netoliese kaime atsiranda senutė Marta, su kuria Smiltė labai susidraugauja. Moteris geba išklausyti ir suprasti mergaitę, kuri vis dažniau čia svečiuojasi. Ir seneliai anūkėlę myli, stengiasi, bet neišgali jai duoti tiek, kiek reikėtų.

Knygą rasite arba galite rezervuoti Vaikų literatūros skyriuje.