Zarasų rajonas LIETUVOS RESPUBLIKOS spaudoje 2021 m. vasario 9 – 13 d.

2021 02 15

Čepėnienė, Daiva. Kalbininkas, surinkęs kelis pūdus žodžių ir kovojęs su kalbos „susintojais“ // Utenos apskrities žinios. –2021, vas. 13, p. 4–6.
Apie lietuvių kalbos tyrinėtoją, kalbininką, profesorių Kazimierą Būgą. Pateikiamos K. Būgos memorialinio muziejaus muziejininko Ryčio Pivoriūno mintys.

Klimienė, Inga. Į kaimo biblioteką lankytojai ateina ir pagroti, ir pasirengti vairavimo teorijos egzaminui // Utenos apskrities žinios. –2021, vas. 10, p. 4.
Apie Antalieptės miestelio (Zarasų r.) biblioteką, įsikūrusią atnaujintuose Bendruomenės namuose ir čia dirbančią bibliotekininkę Eglę Steponavičienę.

 

Mičiūnienė, Giedrė. „Pumpuras mįslę tuoj spręs…“ ; „Balta balta…“ ; Skiriu… ; Skiriu E. Š. … A. P. … P. Š. … ; „Mums sugrįžta tai, ką išdalijam…“ ; „Laikas – lyg svečias…“ : [eilėraščiai] // Utenos apskrities žinios. –2021, vas. 10, p. 6.

Mičiūnienė, Giedrė. Tremties ženklas neištrinamas // Utenos apskrities žinios. –2021, vas. 10, p. 5–6.
Tremtinės Vandos Dicevičiūtės atsiminimai.

Puslienė, Lolita. Iš Utenos ir Zarasų į kariuomenę šiemet planuojama pašaukti daugiau nei pusšimtį jaunuolių. // Utenos apskrities žinios. –2021, vas. 10, p. 1, 3.
Apie 2021 metų jaunuolių šaukimą į pirminę privalomą karo tarnybą.

Utenos apskrityje registruota mažiausiai pranešimų apie galimus vaiko teisių pažeidimus // Utenis. –2021, vas. 10, p. 2.
Pasak Utenos apskrities Vaiko teisų apsaugos skyriaus vedėjos Irenos Gaigalienės, viena iš priežasčių jog pranešimų sumažėjo – karantinas. Tačiau neatmetama, kad pranešimų buvo mažiau ir dėl to, kad šiuo neįprastu laikotarpiu mažiau buvo pranešimo apie vaiko teisių pažeidimus šaltinių – nedirbo švietimo, gydymo įstaigos ir pan.