Nauji metai – nauji batai: bibliotekos kviečia į kompiuterinio raštingumo kursus

2013 01 09

Metų pradžia – puiki proga į savo gyvenimą įnešti įdomių pokyčių. Būtent tai siūlo Zarasų viešoji biblioteka ir kviečia į nemokamus pradinio kompiuterinio raštingumo kursus Salako bibliotekoje. Tokie patys kursai bus organizuojami kiek vėliau Turmanto ir Antalieptės bibliotekose.

Kursų metu dalyviai, kurių skaičius ir amžius neribojamas, susipažins su kompiuterinio raštingumo pradžiamoksliu (technine ir programine įranga, rinkmenomis), mokysis rengti tekstus su tekstiniu redaktoriumi „Microsoft Word“ bei saugiai naršyti internete. Taip pat susipažins su virtualaus bendravimo galimybėmis elektroniniu paštu bei interneto telefonija „Skype“. Bene įdomiausia kursų dalis – filmavimo pagrindai, kuomet bus mokomasi video kamera įamžinti gražiausias gyvenimo akimirkas.

Kompiuterinio raštingumo kursai rengiami įgyvendinant projektą „Mobiliojo centro sukūrimas kaimo bendruomenių švietimui“, kurį rėmė Lietuvos kaimo plėtros 2007–2013 metų programa ir Zarasų rajono savivaldybė. Projektas vykdomas įgyvendinant Zarasų savivaldybės vietos veiklos grupės strategijos prioriteto „Kaimo gyventojų iniciatyvų skatinimas“ priemonę „Bendruomeniškumo ugdymas ir sąlygų jam darymas“.

Kursai vyks Salako bibliotekoje vasario, kovo ir balandžio mėnesiais (kursų trukmė – vienas mėnuo, dalyviai galės pasirinkti jiems patogesnį mėnesį; galima mokytis ir atskiras temas).

Registruotis kviečiame iki sausio 31 dienos Salako bibliotekoje arba telefonu 8*385 59294.

Stanislova BIKULČIŪTĖ,
Zarasų viešosios bibliotekos vyr. metodininkė