Ryškiaplaukės gimtadienis būryje draugų

2019 11 20

Šiaurės šalių literatūros savaitės minėjimas neaplenkė vaikų dienos centro „Draugai“ bei Imbrado bibliotekos. Smalsi, į įvairiausias linksmas ir nelabai linksmas gyvenimiškas situacijas patenkanti mergaitė Pepė, su dovanomis ir staigmenomis atskubėjo švęsti savo gimtadienio pas vaikus.

Buvo skaitoma A. Lindgren knygos „Pepė Ilgakojinė“ ištrauką „Pepė švenčia gimtadienį“. Skaitymą pakeitė linksmi ir smagūs žaidimai – gimtadienio dalyviai turėjo kuo greičiau sudėti žodžius  „Pepė Ilgakojinė“ ir suskaičiuoti raides. Vėliau sekė kojinių spalvinimo konkursas. Darbeliai Pepei labai patiko, vaikus apdovanojo skanėstais, o ir pati gimtadienio proga gavo neįprastą tortą, kuriuo labai apsidžiaugė.

Imbrado bibliotekoje susirinkę vaikai smalsavo ir klausinėjo apie Pepę. Bibliotekininkei teko trumpai priminti apie garsiąją švedų rašytoją Astridą Lindgren, kuri daugybę knygų vaikams sukūrė ir jos pačios, t.y. Pepės Ilgakojinės, nuotykius bei gyvenimą aprašė. Supažindino su Pepės Ilgakojinės geriausiais draugais – Tomiu ir Aniką, arkliu ir beždžionėle ponu Nilsonu. Vaikus sužavėjo nuotaikingas pasakojimas.

Nepraradę entuziazmo, kad švenčiamas ne jų gimtadienis, vaikai turėjo kuo gražiau nuspalvinti Pepės portretą. Tarpusavyje šnekučiuodamiesi, užsiėmimo dalyviai pradėjo dalintis mintimis bei prisiminimais, kaip jie švenčia savo gimtadienius. Ir visi panoro švęsti taip, kaip Pepė Ilgakojinė šventė savo gimtadienį. Vaikams patiko Pepės išradingi žaidimai...

 Nijolė PILAC, Ligoninės bibliotekos vyresn. bibliotekininkė

Jolanta ŠEPETOVSKAJA, Imbrado bibliotekos vyresn. bibliotekininkė

Autorių nuotraukos

 Siaures-saliu-biblioteku-savaite-logo-3479

GALERIJA