Fotografijos meno mokymai su fotografu Valdu Somovu

2019 09 20

Rugsėjo 19 dieną Zarasų viešojoje bibliotekoje bendradarbiaujant su Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešąja biblioteka ir Zarasų krašto žmonių su negalia sąjunga organizuoti mokymai fotografijos tema. 

Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka jau 3 metus įgyvendina Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos finansuojamą priemonę „Aprūpinti bibliotekas socialinės bei informacinės atskirties gyventojų grupėms skirta įranga bei priemonėmis". Įgyvendindama šią priemonę biblioteka organizuoja įvairias veiklas, kuria paslaugas įvairias negalias turintiems asmenims.
Viena šiais metais įgyvendinamų veiklų – virtualus fotografijų konkursas. Dalyvauti konkurse bus kviečiama jau rugsėjo mėnesio pabaigoje.
Todėl pirmiausia ir buvo organizuoti mokymai fotografijos tema su fotografu Valdu Somovu. Mokymuose dalyvavo Zarasų krašto žmonių su negalia sąjungos nariai. Mokymų dalyviai džiaugėsi galimybe pabendrauti su profesionaliu fotografu ir pagilinti turimas žinias fotografijos srityje.
Po mokymų dalyviai turės galimybę individualiai bendrauti su fotografu, kuris nuotoliniu būdu konsultuos visus norinčius gilinti žinias fotografijos klausimais.
Tikimąsi, kad dalyvavimas mokymuose ir konkurse suaktyvins negalią turinčių asmenų dalyvavimą kultūroje, paskatins kūrybingumą.

Parengė Jolanta Lementauskienė, direktoriaus pavaduotoja, Irmina Girnienė, Panevėžio apskrities G. Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos Regiono bibliotekų strateginės plėtros skyriaus vyr. metodininkė

Nuotraukos I. Girnienės, J. Lementauskienės

GALERIJA